Stir Fried Sweet Pea ผัดถั่วลันเตาหวาน



Stir Fried Sweet Pea

          • 200 grams peas
          • Sliced Shiitake mushroom 200 g.
          • 1 tbsp chopped or chopped garlic
          • Fresh shrimp (peeled to tail) 5 or other meats.
          • 1 tbsp Seasoning sauce (oyster sauce + soy sauce + soy sauce + sugar Matching)
          • Vegetable Oil (For Stir Fry)
          • White pepper


How to make sweet peas

          1. Clean the peas. Pick up the poles and pull out the prepared fibers.
          2. Put the vegetable oil in the pan. Put on medium heat. Add hot oil and garlic to fry until fragrant. Add the shrimp to the cooked.
          3. Put the peas and mushrooms. Season with 1 tbsp seasoning sauce and add a little water. Stir together and peas cooked a little white pepper scoop on the serving plate.

ผัดถั่วลันเตา หวาน

ส่วนผสม ผัดถั่วลันเตา หวาน

          •  ถั่วลันเตา 200 กรัม
          •  เห็ดหอมสไลด์ ตามชอบ 200 กรัม
          •  กระเทียมสับหรือทุบ 1 ช้อนโต๊ะ
          •  กุ้งสด (ปอกเปลือกเหลือหาง) 5 ตัว หรือเนื้อสัตว์อื่น ๆ ตามชอบ
          •  น้ำซอสผัด 1 ช้อนโต๊ะ (ส่วนผสม น้ำมันหอย+ซีอิ้วขาว+ซอสถั่วเหลือง+น้ำตาล คนให้เข้ากัน)
          •  น้ำมันพืช (สำหรับผัด)
          •  พริกไทยขาว เล็กน้อย


วิธีทำผัดถั่วลันเตา หวาน

          1. ล้างถั่วลันเตาให้สะอาด เด็ดขั้วและดึงเส้นใยด้านข้างออก เตรียมไว้ 
          2. ใส่น้ำมันพืชลงในกระทะ นำขึ้นตั้งไฟปานกลาง พอน้ำมันร้อนใส่กระเทียมลงไปเจียวจนหอม ใส่กุ้งลงไปผัดพอสุก 
          3. ใส่ถั่วลันเตาและเห็ดลงไป ปรุงรสด้วยน้ำซอสผัด 1 ช้อนโต๊ะ เติมน้ำซุปลงไปเล็กน้อย ผัดให้เข้ากันและถั่วลันเตาสุกพริกไทยขาว เล็กน้อย ตักใส่จานเสิร์ฟ 

0 ความคิดเห็น:

Post a Comment