Stir fried kale with oyster sauce ผัดคะน้ากรอบน้ำมันหอย



Stir fried kale with oyster sauce

          • Kale and Soft Peak for 2 persons
          • 1 tablespoon vegetable oil (for fried)
          • Garlic
          • mushroom slides
          • 1 tablespoon Seasoning sauce:  oyster sauce + fish sauce + sugar, equal proportion
          • little Pepper


How to cook kale with oyster sauce

           1. Shredded mushrooms cut into pieces.
           2. Bring leaves of kale. Pick a soft peel or kale shelling left and cut into pieces.
           3. Set the vegetable oil pan slightly. When hot, put the garlic and stir fry until fragrant.
           4. Add shiitake mushrooms and kale stalks to fry with seasoning sauce 1 tbsp, followed by a little pepper.
           5. Stir all the ingredients together until cooked, then scoop up the plate.

ผัดคะน้ากรอบน้ำมันหอย สำหรับ 2 ท่าน

ส่วนผสม ผัดคะน้ากรอบน้ำมันหอย

          • ก้านคะน้าและยอดอ่อน สำหรับ 2 ท่าน
          • น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ (สำหรับผัด)
          • กระเทียม ตำละเอียด
          • เห็ดหอมสไลด์
          • ซอสผัด 1 ช้อนโต๊ะประกอบด้วย : น้ำมันหอย+น้ำปลา+ น้ำตาลสัดส่วนที่เท่ากัน
          • พริกไทยเล็กน้อย

วิธีทำ ผัดคะน้ากรอบน้ำมันหอย

           1. ล้างเห็ดหอม หั่นแบ่งชิ้นพอดีคำ
           2. นำใบคะน้าแก่ออก เลือกแต่ส่วนยอดอ่อนหรือลอกเปลือกก้านคะน้าทิ้งแล้วหั่นเป็นท่อน ๆ
           3. ตั้งกระทะ เติมน้ำมันพืชลงไปเล็กน้อย พอร้อนจึงใส่กระเทียมตำลงไปผัดจนหอม
           4. ใส่เห็ดหอมและก้านคะน้าลงไปผัดปรุงรสด้วย ซอสผัด 1 ช้อนโต๊ะ ตามด้วย พริกไทยเล็กน้อย
           5. ผัดคลุกเคล้าทุกอย่างให้เข้ากัน รอจนสุก จึงตักขึ้นใส่จาน

0 ความคิดเห็น:

Post a Comment