Ingredients for cooking “ Imperial Rolls” for 1-2 persons
• Roti Sheet
• Rice bran oil 1
tablespoon
• Garlic / black pepper (tamarind) 2 tablespoons
• Vermicelli 200 g
• Mushroom 200 grams
• 1 tablespoon fish sauce
• 2 tablespoons oyster
sauce
• 1 tablespoon seasoning
sauce
• 2 teaspoons of sugar
• Onions 20g
• 200g cabbage
• Carrot 200g
• 1 tbsp flour
• 1 tablespoon water
• Vegetable oil for frying method
How to cook
1. Bring rice bran oil into the pan. Open fire
Then put garlic Prepare to stir fry onion.
2. Put all the ingredients down. Stir to combine,
then put the prepared vegetables, such as onions, cabbage, carrots, mushrooms, vermicelli,
stir fried together. Season with fish sauce, oyster sauce, seasoning sauce and sugar.
Stir until all the ingredients are well mixed.
3. Prepare Roti Spread the dough sheets and place
them in a pan. Spread it on the edge of the dough. Then handle the rolls all
the way to prevent the flow of the filling. And the part of the dough that will
be the last side. Apply a little water to the microwave to glue together.
4. Set the oil pan to flood. Wait for the oil to
heat, then sprinkle spring rolls to fry the yellow frame.
5. Drain the oil and then served with sweet
sauce.
ส่วนผสม “ปอเปี๊ยะทอด” สำหรับทาน 1-2 ท่าน
- แผ่นโรตี
- น้ำมันรำข้าว 1 ช้อนโต๊ะ
- กระเทียม /พริกไทยดำ (ตำละเอียด) 2 ช้อนโต๊ะ
- วุ้นเส้นแช่น้ำแล้ว 200 กรัม
- เห็ดหูหนู 200 กรัม
- น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
- ซอสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
- ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำตาลทราย 2 ช้อนชา
- หัวหอมใหญ่ 20 กรัม
- กะหล่ำปลี 200 กรัม
- แครอทซอย 200 กรัม
- แป้งมัน 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำเปล่า 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำมันพืชสำหรับทอด
วิธีทำ
1.
นำน้ำมันรำข้าวใส่ลงไปในกระทะเล็กน้อย
เปิดไฟปานกลาง แล้วใส่กระเทียม ที่ตำเตรียมไว้ลงไปผัดให้หอม
2.
ใส่ส่วนผสมทั้งหมดลงไปเช่น หัวหอมใหญ่กะหล่ำปลี
แครอท เห็ดหูหนู ใส่วุ้นเส้น ผัดให้ทุกอย่างเข้ากัน ตามลงไปผัดให้เข้ากันจากนั้นก็ใส่ผักที่เตรียมไว้
แล้วปรุงรสด้วยน้ำปลา ซอสหอยนางรม ซอสปรุงรส และน้ำตาลทราย
ผัดจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันดีตักใส่จานวางพักไว้
3.
เตรียมแป้งโรตี
โดยแผ่แผ่นแป้งแล้วใส่ไส้ที่เราผัดเตรียมไว้ลงไป เกลี่ยให้อยู่ริมขอบของแป้ง
แล้วจัดการม้วนปิดทุกด้านเพื่อไม่ให้ไส้ไหลออกมา
และส่วนของแผ่นแป้งที่จะประกบด้านสุดท้าย
ให้ทาแป้งมันผสมน้ำเล็กน้อยเข้าไมโครเวฟเพื่อเป็นกาวเชื่อมติดกัน
4.
ตั้งกระทะใส่น้ำมันให้ท่วม
รอให้น้ำมันร้อนแล้วใส่ปอเปี๊ยะลงไปทอดให้เหลืองกรอบ
5.
ตักขึ้นมาสะเด็ดน้ำมันแล้วเสิร์ฟคู่กับน้ำจิ้มหวาน
0 ความคิดเห็น:
Post a Comment