Radish and Spare Rips Soup ต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมู




Radish and Spare Rips Soup Thai food recipes:

ingredients for making Radish and Spare Rips Soup for 3-4 persons

Radish 250 grams
Spare Rips 500 g.
Mushroom Slicer 50 g.
1 liter of water
Seasoning Sauce 1 tsp.
1 tbsp soy sauce
Garlic cloves 3 cloves
Black pepper ½ tsp.
2 tablespoons chopped onion and coriander
Procedures and procedures

Boiled pork bone radishes : Tom Jued Hua Chai Tao Ka Dook Moo

1. Choose fresh radish. Head size is prepared.
2. Then bring the radish. Rinse the water. Then peel off. Then wash the water. Drain out Then cut the radish into pieces of sufficient size.
3. Choose sliced
​​shredded mushroom 50 g.
4. Choose Pork bone Pork Ribs Range It has a cartilage. Then rinse the water and drain and cut into 1½ inch pieces prepared.
5. Then prepare the seasoning. Boiled pork bone radish, including garlic, black pepper, Seasoning Sauce 1 tsp.
6. Then set the pot to low water to the fire waiting for boiling water. Then put the pork bone. Then wait for the water to boil again. When the water boils again. Then adjust the light. Then close the lid. Then boil pork bone to soften. It takes about 30 minutes.
7. Then cut radish pieces. Mushrooms cut into glass Then boil for another 30 minutes to make the cooked shiitake mushrooms.
8. When the radish and all the good. Then add the seasoning to the salt, soy sauce, garlic, crushed dill coriander, pepper to ground. Then wait for the boil again. Put onion and coriander to cut. Then stir up the fire.
9. Boil fresh radish, pork bone fragrant. Delicious taste Sweet soup with boiled pork bone Delicious Ready to serve

ต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมู 

ส่วนผสมสำหรับทำ ต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมู สำหรับ 3-4 ท่าน

หัวไชเท้า 250 กรัม
กระดูกหมู 500 กรัม
เห็ดหอมสไลด์ 50 กรัม
น้ำเปล่า 1 ลิตร
ซอสถั่วเหลือง 1 ช้อนโต๊ะ
ซีอิ้วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
กระเทียมทุบบุบ 3 กลีบ
พริกไทยดำเม็ดบุบ ½ ช้อนชา
ต้นหอมและผักชีหั่น 2 ช้อนโต๊ะ

วิธีการและขั้นตอนการทำต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมู


1.เลือกหัวไชเท้าที่สดใหม่ ขนาดหัวกำลังพอดี เตรียมไว้
2.จากนั้นนำหัวไชเท้า นำมาล้างน้ำให้สะอาด แล้วปอกเปลือกออกให้หมด แล้วล้างน้ำให้สะอาด สะเด็ดน้ำออกให้หมด จากนั้นหั่นหัวไชเท้าเป็นชิ้นๆ ขนาดพอคำ
3.เลือกเห็ดหอมหั่นสไลด์ 50 กรัมเตรียมไว้
4.เลือกกระดูกหมู ส่วนช่วงซี่โครงหมู จะมีกระดูกอ่อนด้วย จากนั้นนำมาล้างน้ำให้สะอาด สะเด็ดน้ำออก แล้วนำมาหั่นเป็นชิ้นๆ ขนาด 1½ นิ้ว เตรียมไว้
5.จากนั้นเตรียมเครื่องปรุงรส ต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมูได้แก่ กระเทียมบุบ พริกไทยดำเม็ดบุบ ซอสถั่วเหลือง ซีอิ้วขาว เตรียมไว้
6.จากนั้นตั้งหม้อใส่น้ำลงไป ใช้ไฟกลาง รอให้น้ำเดือด จากนั้นใส่กระดูกหมูลงไป จากนั้นรอให้น้ำเดือดอีกครั้ง เมื่อน้ำเดือดอีกครั้ง จากนั้นปรับไฟอ่อนๆ แล้วปิดฝาหม้อ จากนั้นต้มเคี่ยวกระดูกหมูให้นุ่ม ใช้เวลาประมาณ 30 นาที
7.จากนั้นใส่หัวไชเท้าหั่นชิ้น เห็ดหอมหั่นแว่นลงไป แล้วต้มเคี่ยวต่ออีกประมาณ 30 นาที ให้หัวไชเท้า เห็ดหอมสุกดี
8.เมื่อหัวไชเท้าและทุกอย่างสุกกดีแล้ว จากนั้นจึงใส่เครื่องปรุงรสต่างๆลงไป ใส่ ซอสถั่วเหลือง 1 ช้อนโต๊ะ ซีอิ้วขาว กระเทียมทุบบุบ พริกไทยป่นลงไป จากนั้นรอให้เดือดอีกครั้ง จึงใส่ต้นหอมและผักชีหั่นลงไป แล้วคนให้เข้ากัน จากนั้นปิดไฟ
9.ต้มจืดหัวไชเท้ากระดูกหมูหอมๆ รสชาติกลมกล่อมหอมอร่อย หอมหวานน้ำซุปต้มกระดูกหมู หอมอร่อยเข้ากัน พร้อมจัดเสิร์ฟ

0 ความคิดเห็น:

Post a Comment